Overslaan naar content

Onze cultuur

Collega's noemen wij Fonkianen en zij benoemen vaak dat Fonky aanvoelt als familie. De 'Fonky Family'. Er is volgens ons niets mooiers dan dat. Het tekent de cultuur van Fonky. Gezellig, verbonden en zoveel meer dan collega's van elkaar. Fonkianen gaan samen naar de kroeg, worden huisgenoten, gaan samen op vakantie en het aantal liefdes dat binnen Fonky is ontstaan is niet meer bij te houden.

Naast liefdes onstaan er vriendschappen voor het leven en zie je regelmatig nog oud-Fonkianen op de vestiging verschijnen tot ver nadat zij Fonky (op papier) hebben verlaten.

Plezier staat niet voor niets in onze kernwaarden

Fonky Gala

Ieder jaar komen we met alle Fonkianen bij elkaar tijdens het Fonky Gala. Urenlang dansen, de DAPPER Awards en een hoop gezelligheid!

Fonky Fest

In 2022 is er een zomers feest toegevoegd: het Fonky Fest! Cocktails, DJ's en heerlijk weer!

Ski-trip

De ski-trip in Oostenrijk met alle collega's van kantoor was er een om in te lijsten. 5 dagen lang hebben we de piste en après-ski onveilig gemaakt.

Payday borrel

Maandelijks proosten we op het feit dat het salaris weer is overgemaakt ;). Deze borrel wordt regelmatig verbonden aan een thema.

"Hier ben je onderdeel van de Fonky Family! Ook nieuwe collega's worden razendsnel opgenomen in onze hechte club, we doen het echt samen."

Astrid, Head of People & Culture

Ons eigen bier!

Gebrouwen in Groningen, daar waar onze roots liggen, en geselecteerd door Fonkianen. Ons eigen Fonky Blond bier!

Onze kernwaarden

We zijn echte doorzetters en streven naar het beste resultaat: een constante groei van kwalitatieve klanten voor onze duurzame relaties. 

We zijn eerlijk naar elkaar en gaan iedere dag weer voor de hoogste beloning. Samen plezier hebben vinden wij belangrijk en succes vieren we dan ook vaak, groots en altijd samen. We zijn professioneel en authentiek in ons werk en waarderen de flexibiliteit die we krijgen om onze werkweek in te delen.

Werken, socializen en leren gaan samen voor ons en we bezitten de kernwaarden DAPPER (Doorzetter, Authentiek, Plezier, Professioneel, Eerlijk en Resultaat).

Kwartaalmeeting

Ieder kwartaal komen alle kantoormedewerkers van zowel het hoofdkantoor als de sales en recruitment bij elkaar om zowel terug als vooruit te kijken.

Van Fonk naar Flame

De 'Fonk' overbrengen doen wij vanuit onze kernwaarde DAPPER én de visie om jong talent de nodige bagage te geven voor hun verdere carrière. Ook willen wij een maatschappelijke bijdrage te leveren aan goede doelen en duurzame projecten. Vanuit deze gedachte is ons donatieprogramma ‘van Fonk naar Flame’ ontstaan. 

Want naast de indirecte bijdragen die door middel van ledenwerving voor verschillende charitatieve en culturele instellingen in Nederland gedaan worden, steunen wij jaarlijks een aantal maatschappelijk projecten. Dit doen we in de vorm van vrijwilligershulp en donaties. 

Iedere inschrijving van Fonky staat gelijk aan een ‘Fonk’. Er wordt vanuit Fonky voor iedere Fonk een bedrag gereserveerd voor dit donatieprogramma. Medewerkers kunnen in het vierde kwartaal van ieder jaar zelf projecten aandragen én kunnen meebeslissen waar het geld naartoe gaat. Hieronder een aantal recente projecten.

Het Vergeten Kind

Dit goede doel zet zich in voor de 100.000 kinderen in Nederland die zich vergeten voelen. Zij zijn verwaarloosd, mishandeld of krijgen niet de aandacht die ze nodig hebben.

De Straatbarbier

Deze organisatie zet zich in voor dak- en thuislozen die niet de financiële middelen hebben om naar de kapper te gaan. De Straatbarbier knipt deze kwetsbare doelgroep kosteloos.

Free A Girl

Elk kind heeft recht om op te groeien in een veilige omgeving. Iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn, maar helaas niet is. Free A Girl zet zich in voor al deze kinderen.

Enthousiast geworden?

Zou je de Fonky Cultuur van dichtbij willen proeven? Misschien dat we nog wel een leuke vacature voor je open hebben staan.

Heb je een vraag over Fonky?

Neem contact op met onze recruiters via: